23.1.2013

Kramppikuumeen ensimmäinen lajihaaste lähestyy..


Mistä tässä koko blogissa on kyse? 

Aloitetaanpa taustoista.

Moni on varmaan huomannut, että terveydestä, hyvinvoinnista ja painosta on tehty bisnestä kovalla kädellä jo pidemmän aikaa. Media näyttää meille jatkuvasti, millaisia meidän tulisi olla ja miltä meidän pitäisi näyttää. Vähemmästäkin menee sormi suuhun ja paineet kasvavat, pitäisi olla supernainen tai -mies, jotta tulisi hyväksytyksi. Tämä taas nostaa kynnystä aloittaa liikunta ja sitä kautta löytää itselle sopiva liikuntamuoto, josta nauttisi. Kun tällainen sopiva laji löytyy, tulee terveys miellyttävän tekemisen mukana luonnollisesti.

Paljon puhutaan oikein syömisestä ja treenaamisesta. En ole ekspertti näissä asioissa, vaan mukavuudenhaluinen nainen, joka ei ole syönyt niitä ylipirteyspillereitä. Minulla on kyllä urheilutaustaa ja kokemusta erilaisista lajeista jonkin verran, mutta olen lähempänä tavista kuin telkkarissa nähdyt kasvot. Esimerkkini voimalla toivottavasti monet uskaltavat lähteä kokeilemaan jotain, mitä muuten ehkä eivät tohtisi. Tai ainakin viihtyvät lukiessaan edesottamuksistani. En tuputa tai tyrkytä oppeja tai -ismejä, vaan lähden avoimin mielin kokemaan ja tunnustelemaan oman kehon ja mielen kautta uusia elämyksiä ja raportoin niistä sitten tänne.

Mikä sitten saa minut haastamaan itseäni viiden viikon mittaisiin rutistuksiin? Uskalias asenne yhdistettynä kokeilunhaluun ja kilpailuhenkisyyteen kenties. Lisäksi olen ehkä kyllästynyt kuulemaan mitä pitäisi tehdä, ja kokeilen mielummin itse. Oma keho ja fiilis mittareina. Plus olen ollut liian laiska viime kuukaudet, nyt on ryhdistäytymisen paikka tosiaankin!

Haasteissa lajit siis kilpailevat, ja valitsen mielestäni parhaan. Rupeaman lopuksi kerron omat vinkit ja suositukset. Tämä ei ole mikään absoluuttinen totuus, vaan perustuu omiin kokemuksiin ja mielivaltaisiin tuomioihin. Toivon paljon palautetta, tsemppausta ja kommentteja haasteiden edetessä. Jos muilla on samankaltaisia ajatuksia mielessä, haastan teidät mukaan testaamaan lajeja ja keskustelemaan tänne Kramppikuume-blogiin asiasta. Haasteita voi ehdottaa myös suoraan mulle, niin toteutan mahdollisuuksien mukaan suosituimmat ehdotukset jatkossa.

Uskalletaan yhessä :)

Eka haaste käynnistyy jo ylihuomenna. Oottehan mukana kannustamassa meikää?

4 kommenttia: