27.1.2013

Päivä 3: Pingis & SpinnPump

Sunnuntain eväät


 Päivä kolme, ja ohjelmassa oli jälleen liikuttavaa toimintaa. Nyt saunan ja ruuan jälkeen voi todeta kuntoilun olleen jälleen sen arvoista, olo on rauhallinen ja rentoutunut. Pistetäänpäs siis taas raporttia kehiin.

Tänä sunnuntaisena päivänä nappasin Maken mukaan, jonka solisluumurtuman vuoksi yhteinen treeni keskittyi palloilulajien kuninkaaseen, pingikseen. Mahtavaa, että Hukassa pääsee pinkiponkiakin naputteleen, on muuten mukava aloitus treenille. Saa tuon kilpailuvietin taas esiin, ja erä toisensa jälkeen vilahti nopeasti. Tällä kertaa taisin hävitä, tai siis hävisinkin, 6-3. Sain sentään muutaman erän tuolta rysty-ranelta, jihuu!


SpinnPump oranssi tunti (keskiraskas, -vaikea)


Tuntia kuvataan etukäteen näin:
"Tunti aloitetaan puolen tunnin spinning-pyöräilyllä, josta siirrytään ryhmäliikuntastudioon tekemään BodyPump-tunnin lihaskuntoliikkeitä ylävartalopainoitteisesti. Lopussa palauttavat venyttelyt."

Kyseessä on siis tunti, jonka alku käytetään spinning-salissa ja loppu pumpin parissa ryhmäliikuntatilassa. Tälle tunnille tullessa kannattaa olla ajoissa, sillä pumpissa tarvittavat välineet (tanko, painot, steppilauta, matto, käsipainot) ja spinning-pyörä on hyvä säätää valmiiksi. Tunnin aikana ei säädetä tai vitkastella suotta, joten ready or not, tunti mennään ja kovaa.

Vielä oli ihan ok, säädöt tehty ja odotellaan tunnin alkua. Sunnuntai-fiilis, sellainen hidas ja haaveileva. Eipä mitään, kaikki muuttuisi kyllä pian.

Sara tulee saliin, ja sitten se alkaa. Spinning-osuus on juuri niin raskas kuin itse haluaa, vastusta ja tempoa säädellen. Useammat kuitenkin menevät Saran piiskaaman tempon mukana, kuitenkaan tämä ei ole niin helppoa kuin miltä ehkä kuulostaa. Biisit oli kivoja, Anna Puulla aloitettiin leppoisasti rullaten. Kun pyörään oli tottunut, neuvottiin mielestäni hyvin ajoasennoissa. Biisit oli uudempia kuin viimeksi, joten tykkäsin. Saisi vieläkin kovemmalle laittaa, mutta tämä voi toisaalta olla vain oma mielipide, sillä haluaisi hukuttaa tuskan ja ajantajun musiikin pauhuun mahdollisimman paljon :D.


Puoli tuntia spinningiä ei sinänsä kuulosta pahalta. Taas piti kuitenkin piiskata itseään ja mennä tempon mukana ja samoilla kierrosluvuilla kuin ohjaaja. Miksi?! Ei aina kannattaisi, ja välillä tuntui että puristi aivan tyhjillä voimilla mutta yritti tehdä kaiken, ja vielä oikein. Tämä yhtälö "hieman" kärsi spurttien aikana.. Ei hemmetti, koko biisi nopeaa kelausta, vain parilla lyhyellä tauolla. Nämä on niitä, joissa itselle saa olon että ei pysty enää. Kierrokset tippuu 160:sta 138:aan ja nolottaa ja harmittaa. En pystynyt siihen, vielä. Tämä pitää tulla kokeilemaan uudelleen viiden viikon puurtamisen jälkeen viimeistään, josko sitten menisi.

Puolen tunnin sisäpyöräilyn jälkeen siirryttiin salin puolelle. Onpa mukavaa. Kuritus jatkukoon. Pumpin puolella keskitytään ylä- ja keskivartalon lihaksiin, sillä jalat alkaa oleen taputeltu spinningin jäljiltä.

Mutta mitä on tapahtunut? Viiden kilon levy painaa ihan varmana enemmän kuin ennen! Onko Hukka laittanut pohjoisen lisää puntteihin? Vai olisiko kunnossa parantamista.. Näillä kysymyksillä mentiin alkupätkä. Lihaksissa tuntui enemmän kuin ennen, mutta sinnillä tuli tehtyä koko setti. Pahimmat oli ehkä olka-ja käsiliikkeet muutenkin. Lisäksi selkäbiisiin voisi ladata hieman vähemmänkin painoja ainakin näin aluksi. Kokonaista pumppia ajatellen tästä sai hyvän tuntuman lihaksiin, ja odotan sitä tunnetta että painot nousee helpommin. Kokemuksestä tiedän, että se helpottaa kyllä jossain vaiheessa. Kerron kyllä sitten, kun se aika koittaa :).

Sunnuntaina on aina ollut jengiä liikenteessä, mutta taas oli jumppa täynnä. Onneksi olin ajoissa paikalla. Kaikkien muidenkin suosittelen tulevan hyvissä ajoin, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää kuin joutua etsimään paikkaa ja välineitä täydessä salissa.

Tänään muuten tapahtui muutama asia, jotka huvittivat minua kovin. Eräs ojentaja-liike tehtiin käsipainolla. Setin lopuksi eräs toinen jumppailija laittoi painon takaisin mun pinkkaan ilmeenkään värähtämättä. Siis tajusin, että hän oli lainannut mun painoa, ei sanonut mitään ja palauttaessakaan suu ei auennut vaikka selvästi huomasi että huomasin tilanteen. Tuli semmoinen olo, että täh? Oli niin outoa ja hassua, itse olisin ehkä kysynyt että voinko lainata tai palauttaessa edes hymyillyt tai katsonut silmiin ja nyökännyt. Halusin vain nyökkäyksen, mutta en saanut mitään. Tämä jäi itseä hieman oudoksuttamaan, ei ole isosta asiasta kyse, mutta tuli ihan pöllähtänyt olo: ihmisille voisi puhuakin? :D . Tunnin jälkeen samalle paikalle oli jäänyt paino laittamatta paikalleen, joten vein eksyneen kilon levyn paikalleen. Korjasin siis vielä saman tyypin jälkiä. Haha! Tämmöinen pieni ajatus tänään kiteytyi: Olisi mukavaa, jos ihmiset reilusti avaisivat suutaan enemmän. Smile! :)

 

Arvosana: 

Tunnin sisältö ja toteutus: 8,5  

 

En voi sille mitään, mutta tällainen rankaiseva tunti vain puhuttelee mun mieltä ja kehoa. Tuntui, että oli antanut melkeinpä kaikkensa. Myöskin omalle kohtalaisen adhd-luonteelle sopi nopealla tempolla vedetty, vaihteleva tunti. Ei ehtinyt missään vaiheessa kyllästyä tai minkään maistua pakkopullalle. Ohjaajan suorituksessa ei ollut mitään moitteen sijaa, joskin ei mitään maailmaa mullistavaa, diggailen ohjaajan leppoisasta mutta räväkästä meiningistä. Miten nämä kaksi voi olla samassa, no käykää testaamassa itse niin ehkä allekirjoitatte :).

Venyttelyt ja palautuminen toivottavasti nyt auttaa ja en olisi ihan jumissa. Jatketaan tästä kohti alkavaa viikkoa. Huomenna on maanantai, mikä on päivistä haasteellisin. Tsemppiä kaikille huomiselle ja toivottavasti uskallatte kokeilemaan vaikka SpinnPumppia.

9 kommenttia:

  1. Upeeta tuo, miten jaksat :) Tänne tuli paha omatunto, en tehnyt tänään kun pienen lenkin ja vähän lumitöitä. Jos vaikka huomenna salille!?
    t. Take

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tämä vielä paha, ei ees kramppeja tai jumeja ole tullu ;) .. Ja onhan toikin hyvää jumppaa, sali tietty on tehokasta. Menet jos tuntuu siltä :)

      Poista
  2. Apua mitä blogillesi on tapahtunut!? Mielenkiintoista blogiasi on vaikea lukea taustakuvan vuoksi :(
    t. sohvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sohvi, mulla blogi näyttää ihan normaalilta, mitä selainta käytät? Firefoxilla näyttää toimivan ainakin.. Toivottavasti homma saadaan pelittään ja pääset lukemaan blogia normaalisti

      Poista
    2. ..Asia selvisikin, kun hieman tutkaili. Tuo Hukan Facebookissa ollut linkki oli hieman vioittunut, testasin sitä kans ja näyttihän se vaikealukuiselta. Oikea linkki tälle sivulle on: http://kramppikuume.blogspot.fi/2013/01/paiva-3-pingis-spinnpump.html ja löytyy normaalina kun avaa vaikka etusivun kautta :) .. Kiitos huomiosta, ja jatketaan vain näin paremmin luettavalla blogimallilla!

      Poista
  3. Heeei tsemppiä haasteeseen! Seurailen kans täältä taka-alalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitti Anni! Taustatuki otetaan kiitollisena vastaan :)

      Poista
  4. Voi mahoton että olet reipas. Mitä koulukuntaa edustat palautusjuoman suhteen, vesi, urheilujuoma, maito, piimä...

    Blogissani on sinulle pien haaste :) http://terhinlihapullat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Terhi,

      nyt on käytössä ihanan mansikkainen Fastin Whey+, jossa on molempia: sekä hiilareita että protskua. Muuten menee vesi paremmin alas suorituksen aikana, kuin joku urheilujuoma. Maitoa juon tosi harvoin vain. Pitääpä tsekata sun blogi :)

      Poista