29.1.2013

Päivä 4: Sh'Bam & Lämpövenyttely

Maanantai on känkkäränkkäpäivä


Morjesta mikä maanantai! Ei olisi viitsinyt ei millään lähteä minnekään. Edellinen yö oli melko lailla uneton, mutta silti itselle tehty lupaus oli väsynyttä oloa voimakkaampi. Eipä auttanut muu, kuin pakata laukku olalle ja lähteä kohti Hukan teitä.

Alkuun tunnin verran pingistä, ja vaikka Rysty-Ranea ei vielä löyty, eriä napsittin jo varmemmalla otteella. Oma kämmenlyönti on silti vielä kuin heiveröinen haavanlehti, siihen ei voi luottaa. Rane (Make) oli kaiken lisäksi ostanut uuden mailan aiemmin päivällä ja ai että oli leuhotus päällä. Kehitystä oli kuulemma tapahtunut edelliseen kertaan nähden huomattavasti, ja siitä kertookin osaltaan itsevarma "Victory"-huuto, joka kajahti palloilusalissa komeasti erävoiton jälkeen. Mutta niitä ei tullut vielä tarpeeksi monta. Hampaan kolossa väijyy kosto.



SH'Bam (Les Mills) harmaa tunti (kohtalaisen helppo ja kevyt)


Tuntia kuvataan etukäteen näin: "Yksinkertaiset, mutta kuuman trendikkäät tanssiliikkeet tekevät SH'BAM™ -tunnista täydellisen tavan kohottaa kuntoa ja samalla voit päästää sisäisen tähtesi vapaaksi – vaikka tanssi ei olisikaan lajisi. Liikkeitäsi tahdittaa listaykkösiksi nousseet biisit, yökerhojen tanssi- musiikki, klassikkokappaleiden remix-versiot ja modernit latinorytmit. SH'BAM™ -tunnin kesto 45 minuuttia. Irrottele, ihastu, nauti."

Ei, tässä ei ole jono välimerellisen kylpylän uuden allasosaston avajaisiin - vaan kyttäys Sh'Bam -tunnin parhaille paikoille! Spinning-salia vastapäätä ja kuntosalien keskellä sijaitsevan Jätti-Hukka-liikuntastudion edusta suorastaan parveili muuvvseja janoavia naisia. Ja muuvvseja he (me) saivat.

Girl's got swag!
Ei jäänyt kellekään epäselväksi, että Heidi on nainen paikallaan. Vaikka kuten sanottu, oma maanantai ei ollut sieltä energisimmästä päästä, Heidi sai kaivettua kunnon menon esille ja hien pintaan. Itse ihailin kovasti ohjaajan ilmaisua ja vartalonkäyttöä. Voimakasta, nopeaa ja samalla selkeää ja rentoa. Ja hirmu asenne, innolla mentiin, vaikka nainen lienee vetänyt tuhansia samanlaisia tunteja. Tyypin voisi heittää New Yorkin kaduille ja kuuluisi sielläkin ihan joukkoon.

Siinä ihaillessa ja itse yrittäessä pysyä kaikissa liikkeissä mukana 45-minuuttinen hurahti nopeasti. Liikkeet oli suunniteltu kohtalaisen yksinkertaisiksi, mutta musiikki ja eri tyylit antavat tilaa jokaisen omalle ilmaisulle. Fiiliksessä viihtyi! Sali oli täynnä, mutta mikään yksittäinen tekijä ei määrittänyt jumppaajajoukkoa. Oli pron näköistä atleettia, naisellisia tytsyjä, iäkkäämpää seniorikansaa.. Kaikki veti aika hyvällä sykkeellä, ja mukaan oli helppo tulla. Make (Rane) ei ehkä ollut niin kotonaan, hän kun oli ainoa mies paikalla - mutta veti muuvvsit omaan tyyliin ja kommentoi lopuksi: "Ne coolit liikkeet oli tosi kivoja ja sopi jopa miehille". Neyo-fani tietää ;).

Taas kerran täytyy sanoa, että onnistunut kokonaisuus. Parin kerran jälkeen liikkeet tulevat varmasti jo tutuiksi, ja vaativampi voisi sitten kaivata hieman haastetta tanssillisesti. Kuitenkin kunnon kohottajana ja päräyttävän musiikin puolesta ajaa täysin asiansa. Kynnys lähteä mukaan matala.

Arvosana: tunnin sisältö ja toteutus: 8 

Ohjaajan swagin ja asenteen puolesta arvio nousee puolisen pinnaa. Muutenkin tunti erittäin jees, mutta itse diggailen vähän pidemmälle viedyistä koreografioista. Syke säilyi korkealla ja tempo oli nopea, mutta mukana oli helppo pysyä. Hyvä tunti spinningin ja pumpin vastapainoksi.

 

Venyttely (lämpö) harmaa tunti (kohtalaisen helppo ja kevyt)


Venyttely kuuman tanssijumpan jälkeen oli enemmän kuin hyvä vaihtohto. Vaikka venyteltyä tulee ajoittain kotonakin, oli ihana saada keskittyä asiaan rauhassa infrapunalamppujen vielä lämmittäessä lihaksia. Lämmön ansiosta venyminen sujui helpommin, ja revähdyksen tai kivun riski pienenee. Ennen venyttelyä muistaahan kaikki kunnolla lämmitellä, sillä tämä venyttely ei sisällä mitään alkulämpöä.

Tämä kuva voi olla hieman pimeä, mutta sali on hämärä ja tunnelmallinen venyteltäessä. Miellyttävä ja rauhallinen olo hiipii kehoon, kun sen sallii levätä ja antaa venyä. Venytyksissä ja asennoissa oli muutamia uusia variaatioita, mutta toimivat hyvin. Jooga-matto voi olla joissakin liikkeissä liian ohut polven alle, mutta silloin se kannattaa kääräistä kaksin-tai kolminkerroin tukijalan alle - varsinkin lonkankoukistajan venytyksessä.

Lämpövenyttely oli myös suosittu, ja melkein kaikki paikat täyttyivät. Vettä kannattaa varata mukaan, sekä pieni pyyhe maton päälle laitettavaksi. Oli muuten hullua lähteä kävelemään ulos salista 45-minuutin venyttelyn jälkeen, jalat tuntuivat kumman avoimilta (ilman kaksimielisyyttä) ja käytävän ilma heti raikkaammalta ja kylmältä jopa. Lämpövenyttely on vähän kuin venyttelisi saunassa. Kuitenkin tämä on ihan todella rauhoittava ja hyvä lopetus päivän treenille.

Arvosana: tunnin sisältö ja toteutus: 9


Venyttely on poikaa, varsinkin lämpöisessä. Ohjaaja (Heidi jälleen) osasi säädellä ja käyttää ääntä miellyttävästi, liikkeet olivat monipuoliset ja kaikille sopivat. Suosittelen kyllä käytäväksi viikoittain.


9 kommenttia:

  1. Olet saanut näköjään Makenkin mukaan, hieno homma. Pilates myös mukavaa tehdä lämpölamppujen alla =) Pääsin muuten minäkin salille tänään töitten jälkeen, saan sulta tsemppiä itellenikin. Jatkoa odotellen...t. Take

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi Heidin Zumba tuntia keskiviikkoisi! :)

    VastaaPoista
  3. Pisteet Makelle, että uskalsi mukaan! Noissa tanssijutuissa kun en koskaan oo vielä miehiä nähnyt. Ja hyvä sinä! :)

    VastaaPoista
  4. Mä suosittelen ihan mitä tahansa Heidin tuntia:)!!Heidi on ihan mahtavan hyvä, karismaattinen ja ammattitaitoinen ohjaaja; hän saa aina porukan hyvälle fiilikselle ja lisäksi tunnit ovat aina tehokkaita. Enpä ole vielä kertaakaan pettynyt hänen tuntiinsa. Eipä siis ihme että Heidin tunnit vetää ihmisiä:)

    VastaaPoista
  5. Joo kyllä Heidi vakuutti asenteella ja taidoilla, olen samaa mieltä!

    VastaaPoista
  6. Mukava kuulla että muillakin on joskus hieman takkuista :) Itselläni kolmen reeni- ja yhden lepopäivän jälkeen on kova homma sytyttää roihuva liekki huomiseen liikuntaan. Suurin syy motivaatio-tasoon taitaa olla eilisen perintönä saatu jomottava sulis-perse.... Kyllä tämä tästä kun lukee sun vasta- ja myötämäkiä olohuoneen lattialla maatessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ja niitähän riittää, oon sillä tavalla tunnepelaaja :P . Mut siis kiva et saan potkua muihinkin jutuillani. Ja sulis voi kyllä olla armotonta välillä :D

      Poista