13.2.2013

Päivä 19: BodyBalance lämpötunti

Treenaaja reissussa


Eipä ole paljoa näkynyt tai kuulunut Kramppimuijasta, joku saattaa jo ajatella siellä? Lohdutukseksi todettakoon, että maa ei ole minua niellyt vaan reissaaminen vienyt pois Oulun seudulta yllättäen hetkeksi. Mutta kylläpä on hyvä jatkaa treenaamista ja palata arkeen niin sanotusti. Perhe ja ystävät nähty ja parannettu maailmaa oikein kunnolla, mutta niin välillä pitääkin, eikös vain? :)

Tähän mennessä voisin kerrata hieman fiiliksiä. Olen nyt käynyt Hukassa jo usealla eri tunnilla ja huomannut, miten eri tavoin eri tunnit vaikuttavat kehoon sillä hetkellä ja millainen suhde niihin syntyy. Kaiken yhdistävä tekijä on kuitenkin mielihyvä ja terveydentuntu, joka jäljelle jää. Itse olen kärsinyt kroonisista uniongelmista, mutta itseni liikkeelle laittamalla ja kuntoilemalla, olen huomannut saavani unta paremmin. Nyt käy melkein niin, että ongelmia tulee niinä iltoina, joina en urheile. Tämä lienee vanha viisaus, mutta en ole uskonut sen toimivan näin räikeästi. Jaksan myös tehdä enemmän asioita päivän aikana, jos urheilen. Go figure, onkohan blondikin tajunnut jotain olennaista?



Kaikkina päivinä, joina olen lenkkeillyt tai salilla vain käynyt, en ole tehnyt postauksia. Eli näiden liikuntatuntien lisäksi olen saattanut urheilla lisäksi jonkin verran. Kuitenkin yritän pitää lukijat ajan tasalla siitä,  mitä teen ja koen. Viimeisin kokemus liittyykin kropanhallintaa kehittävään tuntiin, BodyBalanceen, josta juttua seuraavana:

BodyBalance lämpö oranssi tunti 


Tuntia kuvataan etukäteen näin: "Hienovarainen yhdistelmä joogaa, tai chi:ta ja pilatesta, joka auttaa keskittymään ja rauhoittumaan. Hallitun hengityksen, keskittymisen ja tarkoin valittujen liikeyhdistelmien avulla tunnilla harjoitetaan voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta."


Tunti alkoi näin, yksin. Olin valmistautunut ja varasin itselle parhaan paikan ihan ensimmäisenä! Ennen BodyBalancea kävin salilla lämmittelemässä juoksumatolla sekä spinning-pyörällä. Varsinkin aamulla jäsenet tuntuvat hieman raskailta ja niitä pitää herätellä uuteen päivään varovasti. Onneksi balance on lämpötuntina tänään :).

Ilma on huomattavasti lämpimämpi noiden hohkaavien lamppujen alla. Tuntuu, kuin ne hellisivät kroppaa ja asettaisivat mielen turvalliseen ja rauhalliseen tilaan. Samaa kieltä henkii ohjaajan lämmin äänensävy, joka ei ole läheskään niin käskevä ja tiukka kuin puhtaissa voimalajeissa. Sirpa laittaa pehmeän musiikin soimaan, ja tunti voi alkaa.

Alussa herätellään kroppa treeniin tai chi -liikkeiden avulla. Liikkeissä on sellainen flow aistittavissa, sillä pysähtyneitä asentoja tehdään vain vähän. Tuli mieleen jenkki-leffat, joissa vanhemmat ihmiset treenaavat aamuhämärässä Central Parkissa tai chita. Jokin mystinen rauhallisuus ohjaa liikkeitä ja tunnelma säilyy hengityksen mukaisena, rauhallisena.

Toki tunnilla tehdään joogan ja pilateksen liikkeitä, mutta tunnin tekeminen on dynaamisempaa ja liikkuvampaa kuin esimerkiksi pelkkä jooga. Asanoita toki tehdään, mutta ei kovin pitkiä sarjoja. Jouhevasti siirrytään liikkeestä toiseen ja harjoitettua tulee kaikkia lihaksia joko kannattelulla tai venyttelyllä. Hirveän kiva olisi saada tanssija-asento hiottua huippuunsa ja että se näyttäisi edes sinnepäin oikealta :D. Kyseessä on tasapainoa ja liikkuvuutta edistävä asento, jossa jalka on taakse taivutettuna käden varassa, kroppa eteenpäin taivutettuna ja vastakkainen käsi ojennettuna eteen (googlettakaa vaikka, jos ei avaudu - tai menkää testaamaan tuntia).

Monet liikkeet tehtyäni kroppa on ikäänkuin avautunut, ja liikkuvuus parempi kuin ennen tuntia. Erittäin nannaa teki kyllä, sillä vaikka olen joogassa jonkin verran käynyt, tykästyin BodyBalancen hieman liikkuvampaan tyyliin viedä tuntia eteenpäin. Joogasta pidän myös tosi paljon, mutta tämä yllätti ja oli miellyttävä uusi tuttavuus. Suosittelen ennen joogaa jopa tätä BodyBalance -tuntia, sillä siinä ei ole pitkiä ja vaikeahkoja asanoita tai liikesarjoja, vaan on helppo, tehokas ja mielenkiinnon ylläpitävä tunti niillekin, jotka eivät vielä ole kokeneita kehonhallitsijoita.

Arvosana: Tunnin sisältö ja toteutus: 9+


Uusi tuttavuus minulle, mutta yllätti helposti omaksuttavalla rakenteella ja sisällöllä. Pidemmän päälle enemmän haastetta löytyy esimerkiksi pelkästään joogasta, mutta nyt tuntui jotenkin erityisen mukavalta vaihdella lajien kesken kuitenkin harmonisen tunnin sisällä. Lämpötunnista napsahtaa vielä se plussa.


Aivan, ja inspiraatiota jos hakee, niin voi tulle Pinterestiin hengailemaan. Mulla on siellä myös Kramppikuumeelle oma board, eli World of training. http://pinterest.com/maarika/kramppikuume-world-of-training/ . Facebookissa kyselenkin, millaiset treenikengät olisi hyvät, hankinta on edessä ja en haluaisi millään noita varvaskenkiä (rumat, mutta ovatko käytännölliset?) https://www.facebook.com/Kramppikuume .

Mukavaa treeniviikkoa! Minulla on tehokas viikonloppu jo mielessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti