25.2.2013

Päivä 29: Kahvakuula

Viimeinen viikko alkaa


Viimeinen viikko on alkamassa pian, ja olen pulassa! Miten ehdin ja pystyn tekemään kaikki loput tunnit, kääk. Tällä hetkellä takana on jo useita useita tunteja, mutta edessä on vielä: 75 minuutin spinning sekä valkoinen spinning, BodyAttack, BodyCombat (jaiks!), pallojumppa, Jooga, Just dance, BodyJam, HukkaPilates, Pallopilates, steppitunti, BootCamp, RPV, Cardio tennis ja HukkaBaby. Tähän viimeiseen tuntiin tarvitsen apuja, en tunne ketään sopivaa vauvan kanssa jumppajaa, joten jos sopiva jumppaaja löytyy, raportoin mielelläni vaikka anonyymisti tunnin kulusta jumppaajan kertomuksen mukaan.
Eli vielä noin neljätoista tuntia jäljellä - antaako kaikki anteeksi, jos menee muutamalla päivällä yli viiden viikon? .. Voitte ehdottaa sopivaa rangaistusta yliajalle menemisestä :D.

Mennäänpä sitten päivän aiheeseen: Kahvakuula. Kuula, jossa on kahva. Tuottaa sopivasti kipua ja polttoa oikein ja eksessiivisesti käytettynä. Raporttia tässä:

Kahvakuula oranssi tunti

 

Tuntia kuvataan etukäteen näin: "Kahvakuulaharjoittelu on voimailua yksinkertaista painoa nostelemalla, monien lihasryhmien yhteistä suorittamista kuulan liikuttamisen aikaan saamiseksi. Kahvakuulatreeni kehittää lihaskunnon lisäksi kehon hallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Kahvakuulia on saatavissa eripainoisia, 6 kilosta 20 kiloon."

Kahvakuulatunnilla ei ole aikaa tai tilaa nynnyilylle, vaan tunti on melko lailla armoton. Totuus kuitenkin on, että kehitys ja tulos syntyy pienoisen kärsimyksen ja itsensä voittamisen kautta. Kahvakuulatunti tarjoaa oivat puitteet tälle itsensä rääkkäämiselle, mutta tulostakin varmasti syntyy. Näin ainakin ohjaaja Rauli kertoo, sillä hän näkee eturivistä tunnilla kävijöiden kehityksen. Hän tarjoaa myös kaiken sen tuskan, mitä kehitys vaatii.


Rankka raadanta alkaa hienoisella säädöllä. Kuulia on monenpainoisia, mutta kaikkea ei tunnu olevan tarpeeksi. Kahvakuulat livahtavat kuntoilijoiden käsissä pitkin kuntosaleja, joista pitää käydä keräämässä karkulaiset harjoitussaliin takaisin, mikäli oikeita painoja ei pakoista löydy. Tällä kertaa olin ajoissa valmistautumassa, ja nappasin itselle hamutut pienimmät painot, kutoset ja kasit, joten olin "turvassa" :D. As if..

Ohjaaja vaikuttaa leppoisalta, mutta myöntää itsekin sen olevan silmänlumetta. Ei mitään armoa kuulemma ole saatavilla, vaan vedetään ilman sen suurempia taukoja jatkuvalla intensiteetillä - rauhallisesti, keskittyen mutta äärimmäisen tehokkaasti. Tunti on suunniteltu 45 minuutin pituiseksi, mutta tällä kertaa aika lurahtaa tuntiin. Kannattaa siis varata aikaa alussa sopivan kuulasetin nappaamiseen sekä loppuun jättää aikatauluun venymisvaraa. Se kannattaa, sillä myönnän etten saa salilla itsestäni irti läheskään niin paljon kuin kahvakuulatunti pakottaa tekemään.

 Tunnilla ei säälitä hikoilevia treenaajia. Tulee sellainen olo, että luovuttamista ei siedetä ja tätä mantraa alkaa oma kehokin jo toteuttaa. Tulee tuollainen bad ass olo, kun painaa menemään unohtaen kehon rajoitukset. Huhhuh.

Totta on, että kahvakuulailussa täytyy pitää huoli tekniikasta, ettei riko itseään. Onneksi (ja kaikkien harmiksi :D ) ohjaaja kiertää salissa tarkkailemassa treenaajien tekemistä ahkerasti. Hän ei pelkää kehottaa tekemään kovempaa tai tulla korjaamaan tekniikkaa. Vatsalankuissa hänen on todistettu istuneen pepun päälle, jos sen törkkää liian korkealle ilmaan huilaamaan. Joten tämä ei ole paikka laiskottelulle.


Tunnin alussa lämmitellään tekemällä erilaisia heilautuksia ja pystypunnerruksia, sekä kyykkyjä ja nostoja. Sitten käydään jalkalihasten kimppuun, ja loputtomalta tuntuva kyykkäys alkaa. Tällä kertaa tehtiin mukava sarja, pari minuuttia normaalia pitempi kuulemma. Kiva, kiitos, ihana aloitus taas kahvakuulan parissa. Musiikki vain jatkuu ja kuulat vaihtavat asentoa, mutta jalat eivät saa armoa. Poltto ja pinnistys tuntuu ja jalat tuntuvat olevan hyvin paketissa osuuden lopuksi. Vinkkinä voin sanoa, että helpotti kun otti väkisin hieman juoksuaskeleita ja pomppi ja ravisteli jalkoja - näin pystyi välttämään spagettijalat kohtalaisen hyvin.

No yläkroppakaan ei sitten päässyt helpolla. Pystypunnerrukset, punnerrukset ja nostot eivät heti lopu nekään. Kaikkiin liikkeisiin voi valita oman vaikeustason, eli punnertaa voi joko suorin vartaloin tai jalat koukistettuina sekä kahvakuulien asentoa muuttaen. Joka tapauksessa, teki kuinka tahansa, määrä tuntui jär-jet-tö-mäl-tä. Aina kun luuli, että enää ei pysty tekemään enää yhtään, teki silti aina lisää. Ohjaaja kiersi salissa ja kauniisti kehotti menemään niin alas, että nenä koskettaa mattua. Jep jep. En varmaan koskaan ole tuossa ajassa tehnyt niin paljon punnerruksia.

Ollaan jo yliajalla, mutta vatsalihakset pitäisi vielä saada tehtyä. Lyhyen äänestyksen jälkeen päätetään, että nehän tehdään eikä kukaan lähde pois. Kukaan ei lähdekään. Tulee sellainen jengipetturiolo muuten. Keskivartalo saakin tehokkaasti kyytiä varsinkin erilaisin pidoin - lankkua siellä ja lankkua täällä, maustettuna kahvakuulalla. Mukavat tärinät saa loppua kohden, ja kun lyhyt venyttelyhetki koittaa, tajuaa selvinneensä. Olo on itsensä voittanut mutta uupunut. Ohjaaja vielä muistuttaa juoda vettä ja syödä hyvin, ja arpoo osanottajien joukosta voittajan, joka pääsee hänen piikkiinsä syömään terveellisesti FitWokiin. Siellä on kyllä hyvät safkat, saa päättää oman aterian ainesosat ja näkyvissä on kaloreista alkaen ravintosisällöt. Ja kun syö niillä syömäpuikoilla, ei tule ahmittua liian nopeasti..

Arvosana: Tunnin sisältö ja toteutus: 9-


Tunti on tosi tehokas koko vartalon lihaskunnon kehittäjä, ja vaikeustasoa voi nostaa kuulien painolla ja asennoilla. Liikkeet on sopivan yksinkertaiset, joten voi keskittyä tekemiseen liiallisen tekniikan opettelemisen sijaan. Tällä viikolla oli viimeinen kerta, kun tämä ohjelma oli Raulilla, ensi viikolla alkaa uusi ohjelma, jota kannattaa mennä katsastamaan. Joka tapauksessa, suosittelen ihan perustreeniksi - oli ehkä rankempi kuin BodyPump ehkä siitä syystä, että tässä rutitstettiin jotenkin kaikki mehut irti. Makuasia tykkääkö kahvakuulailusta, itse en kovin paljoa välitä, mutta pitää sanoa että tämän verran viikossa kahvakuulailua menee. Tunti sopii miehille hyvin sen ärhäkkään voimapainotteisuudenkin vuoksi, naisilla voi olla totuttelemista säälimättömän luonteen vuoksi, mutta tästä saa hyvät kicksit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti